Bazeni Kantrida


Bazeni Kantrida su sportsko-rekreacijsko-zabavni kompleks otvoren 2008. godine, čija gradnja je završena sredinom 2011. godine. Rekonstrukcijom i nadogradnjom otvorenog olimpijskoga bazena uz samo more nastalo je pet bazena različitih dimenzija. Pored bazena, osmišljen je i niz pratećih sadržaja, pa Bazeni Kantrida danas nisu samo prostor za kvalitetnu pripremu i natjecanja sportaša, već i atraktivno mjesto za rekreaciju i zabavu. Kompleks je dobitnik svjetskih nagrada. Kompleks je prvenstveno sportski objekt, ali nudi i niz sadržaja za rekreaciju, opuštanje i zabavu. Sportašima i građanima na raspolaganju su fitness i wellness, a u sklopu kompleksa nalaze se i ronilački klub i turistička agencija. Posjetitelji se mogu opustiti u nekom od tri ugostiteljska objekta, iz kojih se pruža prelijepi pogled na more, otoke Krk, Cres i Lošinj, potom Učku, Opatiju i Lovran. Pogled se pruža i s javnog trga koji se nalazi na vrhu javne garaže s gotovo 150 parkirnih mjesta.

Rekonstrukcijom i nadogradnjom otvorenog olimpijskoga bazena uz samo more nastalo je pet bazena različitih dimenzija.
Na arhitektonskom natječaju za sportske i rekreacijske objekte Međunarodni olimpijski odbor (IOC) i Međunarodno udruženje za sportske i rekreacijske objekte (IAKS) dodijelili su Bazenima Kantrida 2009. godine brončanu medalju u kategoriji objekata za vodene sportove, dok je Međunarodni paraolimpijski odbor dodijelio i posebno priznanje (IPC Distinction) za objekte prilagođene osobama s invaliditetom. Plaža Ploče je 2011. godine u sklopu akcije Plavi cvijet dobila posebno priznanje u kategoriji najbolje uređene javne plaže, a 2012. godine u sklopu akcije Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku proglašena je najboljom plažom u kategoriji urbane/mjesne plaže.


Nadamo se da ćete uživati u svemu što Vam nude Bazeni Kantrida!


Bazeni Kantrida uključuju Olimpijski bazen 1 (dvoransko plivalište) s jedinstvenim pomičnim krovom, potpuno rekonstruirani Olimpijski bazen 2 (otvoreno plivalište), Bazen 25m, Dječji bazen te Bazen za skokove u vodu. Bazeni, koji služe za trening sportaša svih dobnih skupina i sportsku rekreaciju građana, opremljeni su kako bi zadovoljili standarde najvećih natjecanja u vodenim sportovima. Kompleks se nalazi na samoj plaži koja je uređena sredinom lipnja 2011. godine.

preuzeto s  rijekasport.hr

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se