Bazeni Kantrida

Bazeni Kantrida

Bazeni Kantrida su sportsko-rekreacijsko-zabavni kompleks otvoren 2008. godine, čija gradnja je završena sredinom 2011. godine. Rekonstrukcijom i nadogradnjom otvorenog olimpijskoga bazena uz samo more nastalo je pet bazena različitih dimenzija. Pored bazena, osmišljen je i niz pratećih sadržaja, pa Bazeni Kantrida danas nisu samo prostor za kvalitetnu pripremu i natjecanja sportaša, već i atraktivno mjesto za rekreaciju i zabavu. Kompleks je dobitnik svjetskih nagrada. Kompleks je prvenstveno sportski objekt, ali nudi i niz sadržaja za rekreaciju, opuštanje i zabavu. Sportašima i građanima na raspolaganju su fitness i wellness, a u sklopu kompleksa nalaze se i ronilački klub i turistička agencija. Posjetitelji se mogu opustiti u nekom od tri ugostiteljska objekta, iz kojih se pruža prelijepi pogled na more, otoke Krk, Cres i Lošinj, potom Učku, Opatiju i Lovran. Pogled se pruža i s javnog trga koji se nalazi na vrhu javne garaže s gotovo 150 parkirnih mjesta.Rekonstrukcijom i nadogradnjom otvorenog olimpijskoga bazena uz samo more nastalo je pet bazena različitih dimenzija.Na arhitektonskom natječaju za sportske i rekreacijske objekte Međunarodni olimpijski odbor (IOC) i Međunarodno udruženje za sportske i rekreacijske objekte (IAKS) dodijelili su Bazenima Kantrida 2009. godine brončanu medalju u kategoriji objekata za vodene sportove, dok je Međunarodni paraolimpijski odbor dodijelio i posebno priznanje (IPC Distinction) za objekte prilagođene osobama s invaliditetom. Plaža Ploče je 2011. godine u sklopu akcije Plavi cvijet dobila posebno priznanje u kategoriji najbolje uređene javne plaže, a 2012. godine u sklopu akcije Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku proglašena je najboljom plažom u kategoriji urbane/mjesne plaže.

Nadamo se da ćete uživati u svemu što Vam nude
Bazeni Kantrida!Bazeni Kantrida uključuju Olimpijski bazen 1 (dvoransko plivalište) s jedinstvenim pomičnim krovom, potpuno rekonstruirani Olimpijski bazen 2 (otvoreno plivalište), Bazen 25m, Dječji bazen te Bazen za skokove u vodu. Bazeni, koji služe za trening sportaša svih dobnih skupina i sportsku rekreaciju građana, opremljeni su kako bi zadovoljili standarde najvećih natjecanja u vodenim sportovima. Kompleks se nalazi na samoj plaži koja je uređena sredinom lipnja 2011. godine.
 

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se