Natjecatelji

Natjecatelji

Kadetski program – program treninga u ovoj razvojnoj fazi zasniva se na aerobnom radu, tehnici i brzini. Fokus je i nadalje na treningu ne na natjecanju, te su treninzi s toga visokog obujam i niskog intenziteta. Plivači i plivačice u ovoj fazi moraju svladati osnovne vježbe rasplivavanja, razgibavanja i istezanja, mentalnu pripremu te rutinu prije, za vrijeme i nakon natjecanja.
 
Mlađi juniori i juniori – naglasak programa je na obimu treninga uz povećani intenzitet. U ovoj fazi plivači i plivačice moraju se fokusirati na razvoj treninga na suhom te se rad na općoj tjelesnoj spremi i agilnosti nastavlja duž cijele faze.
 
Mlađi seniori i seniori – u tzv. su finalnoj fazi razvoja plivača/ica. U ovoj fazi naglasak je svakako na optimizaciji nastupa na natjecanjima, a treninzi su individualizirani prema disciplinama.
 
Veterani treniraju samostalno ili u suradnji s glavnim trenerom što ovisi o natjecateljskim planovima pojedinih plivača/ica.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se